Mountainbikeroutes in Zonhoven, Houthalen-Helchteren

In Zonhoven werd een nieuwe route gecreërd, de 'Heideroute', die een verbinding kreeg met de bestaande permanente routes 'De Hoge Kempen' in Genk en de 'Meylandtroute' in Heusden-Zolder. Ook de gemeente Houthalen-Helchteren, vanuit Kelchterhoef, werd toegevoegd aan het traject. Dit geheel van lussen en inrijroutes is permanent bewegwijzerd en van start- en connectieborden voorzien.

Op de startborden vindt u een kaart met het hele netwerk, de afstanden per gemeente per lus, inclusief de aanduiding van de moeilijkheidsgraad, gedragsregels, meldpunten en de contactgegevens. De connectieborden zijn voorzien op de plaatsen waar een inrijroute eindigt en overgaat in een lus en op de plaatsen waar twee lussen of routes samenkomen (knooppunten). 

De trajecten zijn zorgvuldig geselecteerd, rekening houdend met natuurwaarden en lopen door verschillende bos- en heidegebieden. De lussen bestaan uit een gemiddelde van 65% off-road-paden.

Voor de richtingspijlen werd gekozen voor eenzelfde lay-out: een plaatje (10 x 10 cm) waarop een driehoek met 2 wielen wordt gedrukt. De kleur van de driehoek is afhankelijk van de routekleur (groen = 9 km; blauw = 16 km; rood = 6 km). Onder de pijlen werd bij een gemeentegrensovergang een bijkomend plaatje bevestigd om de mountainbiker te laten weten in welke gemeente hij/zij zich bevindt. In Zonhoven vind je de startplaatsen aan de Basvelden, de evenementenhal Den Dijk, de sportvelden Halveweg en aan Camping Holsteenbron.

Als gebruikers van deze routes worden voornamelijk recreanten van alle leeftijden beoogd. Gezien de lengte van het hele netwerk komen ook de meer geoefende mountainbikebeoefenaars aan bod.

 

Sportdienst Zonhoven

Telefoon: 011 81 05 03

E-mail: sport@zonhoven.be

 

Bron

 

 


Blauwe lus

Groene lus

Groen blauwe lus
Reacties

Laat uw reactie achter